Brancheorganisatie Commerciële Zalen

Nieuws

Zet je biljart, pool en/of snookerzaal op de (AH spaar)kaart!

Gepubliceerd op 10 juli 2017

Vanaf 4 t/m 24 september 2017 vindt in Nederland een voor biljartlokaliteiten uiterst interessante promotie plaats: de Albert Heijn Sportactie. Bij AH kun je dan sparen om vijf keer gratis te sporten bij je favoriete sportclub, in een lokaliteit waar je nog nooit hebt gesport, of om eens een sport uit te proberen die je nog niet in clubverband hebt gespeeld. AH werkt hierin samen met de bij NOC*NSF aangesloten sportbonden en dus ook de KNBB.

Ideaal dus voor alle typen biljartzalen! Of je nu caramboletafels hebt staan, pooltafels, snookertafels of misschien wel driebanden matchtafels, deze actie biedt in potentie geweldige kansen voor zaalhouders. Immers, gezien het succes van eerdere landelijke spaaracties bij AH, zou het zomaar kunnen dat biljartlokaliteiten die zich aanmelden voor de AH Spaaractie een flink aantal nieuwe klanten in hun zaal kunnen begroeten – en wie weet, zelfs wel toekomstige competitiespelers.

Lees meer op de website van de knbb over deze promotieactie.

Nieuwe diensten in 2017

Gepubliceerd op 23 december 2016

Hierbij willen wij u graag informeren over de positieve veranderingen in de brancheorganisatie (BCZ) voor 2017 en enkele promotionele successen die we in 2016 hebben weten te realiseren.

Wij hebben in de zomer van 2016 een enquête gedaan onder zalen waar biljart, snooker en pool gespeeld wordt. Naar aanleiding van deze uitkomst hebben wij het dienstenpakket aangepast en nog meer ingezet op promotie zodat het product beter aansluit op uw behoeften.

Nieuwe diensten in 2017
- Gratis onbeperkt eerstelijns juridisch advies voor (horeca) ondernemers
- Clublicentie Cuescore waarmee u als lokaliteit al uw pool en snookertoernooien eenvoudig en op een klantgerichte wijze kunt organiseren.
- Online Zaal/lokaliteiten finder (voorjaar 2017)

Gerealiseerde promotie in 2016 o.a.
TV uitzending één Vandaag, TV uitzending RTL7, NOS uitzendingen, Radio1 en Radio 2
Nieuwe online platformen snookersport.nl, driebanden.nl, carambole.nl en poolbiljarten.nl
Aanstellen communicatie medewerker Rolf Slotboom

Voor 2017 hebben we de lidmaatschappen van de BCZ aangepast zodat deze beter aansluiten op de waarde ervan. We hopen dat uw lokaliteit zich (opnieuw) aansluit bij de BCZ! Alle zalen hebben een inschrijfformulier ontvangen. Mocht u deze niet hebben ontvangen dan kunt u zich ook hier inschrijven

Veel promotie in de media in december

Gepubliceerd op 14 december 2016

Een van de belangrijkste doelen van de BCZ is om meer promotie van de biljartsport te realiseren. Hierin slagen wij steeds meer, niet alleen is aantal publicaties en likes via social media enorm toegenomen maar er is (met name in december) meer PR in de (landelijke) media behaald.
Zo waren er items op TV NPO1 één Vandaag, Radio 1, Radio 2, RTL7 en NOS. Maar naast TV en Radio zijn we ook steeds meer zichtbaar in de schrijvende pers zoals in december nog ene mooi artikel met Nick in de NRC.

Als je een artikel/item over de biljartsport tegenkomt deel dit dan met ons zodat we dat bericht ook weer kunnen delen op social media.

Poolcafe Delfshaven 25ste lid van de BCZ

Gepubliceerd op 20 september 2016

Sinds vandaag is Eetcafé en Poolcafé Delfshaven uit Rotterdam het 25ste lid van de BCZ en heten wij hierbij van harte welkom!

Is uw lokaliteit nog niet aangesloten? Word nu lid en steun daarmee de promotie van de sport.

Mosconi Cup weer op TV!!!

Gepubliceerd op 13 september 2016

We kunnen u als eerste het goede nieuws melden dat RTL7 ons heeft bevestigd in december de Mosconi Cup te gaan uitzenden. Hoeveel zendtijd en welke uitzendtijden zijn nog niet bekend maar zodra dat bekend is zullen we dat op alle communicatiekanalen bekendmaken.

Deursticker voor leden van de BCZ

Gepubliceerd op 13 september 2016

Alleen de leden van de BCZ (goud, zilver en brons) ontvangen een deursticker waarmee het voor de klanten herkenbaar is dat zij lid zijn van de BCZ branche. Wilt u ook een deursticker ontvangen en u bent nog geen lid geef u dan op via www.bcz.nl

Poolcard nu echt gestopt

Gepubliceerd op 25 augustus 2016

Eind 2015 is het besluit genomen om de Poolcard per einde 2015 stop te zetten dit kwam vooral omdat ondanks alle investeringen en goede bedoelingen het aantal deelnemers achter bleef.

Alle deelnemende zalen zijn toen geïnformeerd en om de gebruikers van de Poolcard (deelnemers uit 2015) tegemoet te komen is het systeem hiervoor nog tot eind juni 2016 in de lucht gehouden. Gebruikers konden daarmee hun puntensaldo opmaken dan wel de zalen hun nog lopende passen afronden.

In het voorjaar hebben de zalen nogmaals informatie ontvangen. Vanaf juli 2016 is het dan ook niet meer mogelijk om de Poolcard te gebruiken of in te zetten.

De KNBB wil alle deelnemers van de Poolcard bedanken.

Eerste deursticker branche uitgereikt

Gepubliceerd op 20 juli 2016

Op woensdagmiddag 20 juli is de eerste deursticker van de BCZ uitgereikt aan Ozebi in Utrecht. Arjen Hillen van Ozebi had de eer om de eerste sticker,  waarmee de biljartlocatie aangeeft lid te zijn van de BCZ en de biljartpromotie steunt, te plaatsen op zijn voordeur.

Vanaf eind augustus ontvangen alle leden van de branche (BCZ) een deursticker per post. Een biljartlocatie kan al lid worden voor slechts €50,- per jaar. Bent u nog geen lid doe dit dan via http://bcz.nl/word-lid/IMG_8956

Al 24 lokaties aangesloten

Gepubliceerd op 14 juli 2016

Op 15 juli  is Poolcafé Infinity lid geworden van de BCZ en daarmee is het aantal aangesloten biljartlokaties opgelopen naar 24!

Wilt u ook lid worden van de branche voor biljartaccommodaties geef uw lokaliteit dan op via deze link.
Hoe meer lokaliteiten aansluiten hoe meer promotie er voor de biljartsport mogelijk is.
Graag vragen wij u ook om de enquête onder lokaliteiten in te vullen, als u dat nog niet gedaan heeft. Dit kan via deze link.

Doe mee aan het onderzoek branche

Gepubliceerd op 3 mei 2016

Alle Biljartlokaliteiten (pool, snooker, driebanden en carambole) zijn  per post benaderd om mee te doen aan het onderzoek branche. Dit onderzoek heeft tot doel om te bepalen op welke wijze de BCZ doorgaat en welke concrete producten en dienstverlening er samen met de lokaliteiten aangeboden gaat worden.

Deze enquête is ook digitaal in te vullen via deze link.